Print Icon
 

Núm. 28 - Desembre de 2021

Editorial

   
   

Benvolguts/des, 

Les festes nadalenques s'acosten, i durant aquest mes de novembre ens hem estat preparant amb l'Advent. Un temps d'espera i esperança on hem encès espelmes, fet el pessebre el dia de Santa Llúcia, i  participat d'algunes de les iniciatives que hem anat proposant: escriure una carta als Reis Mags imaginant un futur millor, o descobrint pel·lícules a la secció Cinema d'Advent que proposa el professor Peio Sánchez.

Durant el mes de desembre ha finalitzat el cicle de conferències "La dona a l'església" coorganitzat amb l'Escola de Teologia del Maresme, i ha començat el curs "Aplicació de diferents aproximacions vers una lectura teològica de Textos Bíblics" dins de l'oferta de cursos que estem organitzant a la diòcesi de Sant Feliu, a la parròquia de sant Josep Obrer. Pròximament, iniciarem nous cursos de formació permanent pel professorat de religió que esperem que tinguin bona acollida. 

A més a més, hem iniciat un nou seminari de formació que s’adreça als docents de didàctica i religió dels instituts superiors de ciències religioses i de les universitats que imparteixen la DECA a Catalunya, per parlar sobre el nou currículum de l'ERE. El professor Eloi Aran en parla a aquest article a Catalunya Religió.

Que gaudim d'aquestes festes de Nadal i que fem una bona entrada d'any 2022. 

Una abraçada, 
L'equip de l'ISCREB


Notícies

Les mirades de Santa Llúcia (Jordi Sirera). La festivitat de Santa Llúcia ha aplegat al llarg dels segles un conjunt de costums d’origen popular ric i divers que poc tenen a veure amb la celebració cristiana. En aquest article analitzem aquestes tradicions segons la geografia i la tipologia simbòlica per copsar-ne la procedència. Llegir més.

Sant Josep, paternitat i tendresa (Josep Sastre).  No es pot construir una biografia de sant Josep amb les poques dades que ens ofereixen els Evangelis. Però podem descobrir com ho han interpretat els artistes al llarg dels temps. El professor Josep Sastre escriu aquest article a la secció d'opinió de l'Església Arxidiocesana de Barcelona, on col·labora l'ISCREB. Llegir més.

Nadal: el trobament entre el diví i l'humà (Antoni Matabosch). Ja sé que Pasqua és el nucli central del cristianisme. Que sense els fets de la Pasqua i l’anunci de la resurrecció de Crist res en quedaria del Cristianisme. Ja ho sé tot això. Però sense Nadal no hi pot haver Pasqua, sense naixement de Jesús no hauria pogut viure, morir i ressuscitar.   Llegir més

   

Agenda

31/01/2022. Inici del curs virtual "Aprenentatge Servei, la classe de religió transformadora de la societat" a càrrec de la professora María Alfonso. Quines possibilitats ofereix l’Aprenentatge Servei (ApS) en el currículum i la programació d’una classe de religió que sigui transformadora de la societat? Treballarem, des de les necessitats socials, amb eines i recursos per al desenvolupament de projectes d’ApS des de l’àrea de religió.  Inscriure'm

31/01/2021. Inici del curs virtual "De Nazaret a Jerusalén: conociendo la Tierra de Jesús", a càrrec d'Isabel Muntalt i Yolanda Otal. Tenim evidències materials del temps de Jesús i de les primeres comunitats? Com era el país de Jesús? Com era la societat en la qual va viure Jesús? Com eren les ciutats que va visitar Jesús? Com aplicar aquests coneixements a la classe de religió?  Inscriure'm

   

La nostra felicitació

     
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Email

Want to change how you recive these emails?

you can update your preferences or unsubscribe from this list.

ISCREB · Diputació 231 · Barcelona, Barcelona 08007 · Spain

www.iscreb.org