Print Icon
 

Núm. 21- Abril 2021

Editorial

   
   

Benvolguts/des,

En plena celebració del temps Pasqual, la vida resucitada del Senyor Jesús ens omple de goig i d'esperança. La festa de Sant Jordi ha omplert de nou els carrers de roses i llibres, tot i les restriccions que imposa el coronavirus. Des de l'ISCREB, hem fet la nostra aportació amb la recomanació de diversos llibres per part del professorat del centre. 

Seguim endavant amb tota l'oferta acadèmica en format virtual, atès la situació de pandèmia que vivim, però esperem poder retrobar-nos així que sigui possible.

      Oferim estudis en Ciències Religioses com el Batxillerat, el Grau o la DECA. També màsters com el de Diàleg Interreligiós, ecumènic i cultural o Diplomes d'Especialista com el de Mitologia i Simbologia o el de d'Estudis en Sant Tomàs d'Aquino. Per descomptat, també comptarem amb els cursos intensius de Formació permanent per a Mestres i professors de religió. Molts ànims a tots en aquest equador del curs!



L'equip de l'ISCREB



Notícies


 Número 2 d’Horitzó (Redacció ISCREB)


 Presentem el segon número de la revista Horitzó. Revista de Ciències de la Religió, publicació anual de caràcter interdisciplinari de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona.

  Ho fem amb el nostre horitzó vital trasbalsat per la pandèmia que està afectant la humanitat sencera en aquests moments. La COVID-19 ha commogut la nostra vida i ha posat sobre la taula moltíssimes qüestions existencials de primer ordre: la pròpia fragilitat i vulnerabilitat, la nostra dimensió d’éssers socials i interconnectats, la nostra capacitat d’adaptació i també la nostra creativitat per cercar camins alternatius per on avançar... De fet, s’han vist interpel·lats elements claus de la nostra pròpia vida; en definitiva, del que vol dir ser humans.


El Papa Francesc al país d’Abraham

El Papa Francesc ha visitat l’Iraq entre el 5-8 de març: “Feia temps que anhelava visitar el país, i sobretot, conèixer els seus habitants” (Videomissatge abans del viatge apostòlic), plenament conscient de la importància espiritual de l’Iraq, “bressol de la civilització que està estretament lligat a través del Patriarca Abraham i nombrosos profetes a la història de la salvació i a les grans tradicions religioses del judaisme, del cristianisme i de l’islam” (Trobada amb les autoritats, la societat civil i el cos diplomàtic, 5 de març).

 
Una barreja de por i il·lusió es mastegava aquella nit a les cases dels esclaus. Havien sofert l’enduriment de les mesures del seu esclavatge, tenien notícies de les tensions i discussions de Moisès amb el faraó per aconseguir una sortida de tres dies al desert. Tenien motius per confiar en el poder de Déu que havia desplegat nou plagues davant els seus ulls; nou plagues que havien colpejat la cort egípcia i el seu poble deixant intactes els esclaus. 


   

Agenda

MIRADES SOBRE L’ANTIC TESTAMENT  conferències
-ELS ARTISTES LLEGEIXEN L’ANTIC TESTAMENT Professora: M. Àngels Turón Dijous 6 Maig de 2021
-ELS PROFETES ENVIATS A LA INCERTESA 
Professor: Mn Joan Soler, rector de Sta Maria d’Arenys de Mar
Dimarts 11 de Maig de 2021
-PERSONA HUMANA. UNA ANTROPOLOGIA DE L’ANTIC TESTAMENT 
Professor: Jaume Patuel 
Dijous 20 de Maig de 2021
-EGIPTE A L’ANTIC TESTAMENT
Professora: Pilar Casals
Dijous 27 de Maig de 2021
A LES 7 DEL VESPREAL CASAL DE SANT JOSEP

   

Vídeos del mes

   
     
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Email

Want to change how you recive these emails?

you can update your preferences or unsubscribe from this list.

ISCREB · Diputació 231 · Barcelona, Barcelona 08007 · Spain

www.iscreb.org

   

Add content for your email template in this text block.

Highlight specific content in your email template using this boxed text block.

Highlight specific content in your email template using this boxed text block.